כמה חלבון יש בכבד בקר, כמה חלבונים יש בכבד בקר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בכבד בקר, כמה חלבונים יש בכבד בקר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בכבד בקר, כמה חלבונים יש בכבד בקר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בכבד בקר מטוגן יש 29.08 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בכבד בקר מטוגן מהווה כ-%60.9 מסה”כ הקלוריות שיש בכבד בקר.
חתיכת כבד בקר (במשקל 68 גרם): 19.77 גרם חלבון.
 
כמות החלבון שב100 גרם כבד בקר מהווה כ-%58.1 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הכבד בקר הוא: 152 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בכבד בקר הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם כבד בקר מטוגן:
Tryptophan – טריפטופן: 0.368 גרם.
Threonine – תראונין: 1.215 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.352 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.670 גרם.
Lysine – ליזין: 2.247 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.759 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.526 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.515 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 1.128 גרם.
Valine – ולין: 1.761 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.735 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.879 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.627 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.694 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.652 גרם.
Glycine – גליצין: 1.627 גרם.
Proline – פרולין: 1.343 גרם.
Serine – סרין: 1.265 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.046 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בכבד בקר: 13326, Beef, variety meats and by-products, liver, cooked, braised
קישור מידע איכות החלבון בכבד בקר: Beef, variety meats and by-products, liver, cooked, braised