כמה חלבון יש בשתי ביצים, כמה חלבונים יש בשתי ביצים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בשתי ביצים, כמה חלבונים יש בשתי ביצים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בשתי ביצים, כמה חלבונים יש בשתי ביצים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בשתי ביצים קשות בגודל לארג' יש 12.51 גרם חלבון. כל ביצה קשה בגודל לארג' שוקלת 50 גרם ומכילה 6.26 גרם חלבון.
ב100 גרם ביצה יש 12.51 גרם חלבון.
 
כמות החלבון שבשתי ביצים מהווה כ-%25.0 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות החלבון בביצה הוא: 137.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון בביצה הוא שלם ומאוד איכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם ביצה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.166 גרם.
Threonine – תראונין: 0.553 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.669 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.082 גרם.
Lysine – ליזין: 0.909 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.378 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.271 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.677 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.497 גרם.
Valine – ולין: 0.855 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.817 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.308 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.732 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.323 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.667 גרם.
Glycine – גליצין: 0.430 גרם.
Proline – פרולין: 0.510 גרם.
Serine – סרין: 0.967 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Egg, whole, cooked, poached