כמה חלבון יש במלפפון, כמה חלבונים יש במלפפון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש במלפפון, כמה חלבונים יש במלפפון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש במלפפון, כמה חלבונים יש במלפפון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

במלפפון יש 0.65 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם של מלפפון מהווה כ-%17.3 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם מלפפון.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של מלפפון:
חצי כוס מלפפון קצוץ (במשקל 52 גרם): 0.34 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם מלפפון מהווה כ-%1.3 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון המלפפון הוא: 62.
ציון איכות החלבון שבמלפפון מראה כי החלבון במלפפון הוא בעל איכות בינונית עד נמוכה ואיננו שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם מלפפון:
Tryptophan – טריפטופן: 0.005 גרם.
Threonine – תראונין: 0.019 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.021 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.029 גרם.
Lysine – ליזין: 0.029 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.006 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.004 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.019 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.011 גרם.
Valine – ולין: 0.022 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.044 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.010 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.024 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.041 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.196 גרם.
Glycine – גליצין: 0.024 גרם.
Proline – פרולין: 0.015 גרם.
Serine – סרין: 0.020 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Cucumber, with peel, raw