כמה חלבון יש בחזיר, כמה חלבונים יש בחזיר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בחזיר, כמה חלבונים יש בחזיר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בחזיר, כמה חלבונים יש בחזיר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

נתחי חזיר שונים מאברים שונים יכילו הרכב שונה של מרכיבים תזונתיים. לכן, צריך להבין באיזה נתח של חזיר מדובר.
בכל אופן, מאכל מבשר חזיר שהוא מאוד פופולארי הוא קותלי חזיר או בייקון בלעז ולהלן כמות החלבון שמצויה בו.
בבייקון מבושל או אפוי יש 35.73 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בחזיר מהווה כ-%26.0 מסה”כ הקלוריות שיש בחזיר.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של בייקון אפוי או מבושל מחזיר:
1 חתיכת בייקון (במשקל 8.1 גרם): 2.89 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם חזיר מהווה כ-%71.4 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון החזיר הוא: 120 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בחזיר הינו שלם ובאיכות גבוהה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם חזיר:
Tryptophan – טריפטופן: 0.299 גרם.
Threonine – תראונין: 1.399 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.676 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.782 גרם.
Lysine – ליזין: 2.964 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.795 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.397 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.417 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 1.119 גרם.
Valine – ולין: 1.901 גרם.
Arginine – ארגינין: 2.314 גרם.
Histidine – היסטידין: 1.343 גרם.
Alanine – אלאנין: 2.286 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 3.362 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 5.260 גרם.
Glycine – גליצין: 2.508 גרם.
Proline – פרולין: 1.960 גרם.
Serine – סרין: 1.359 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.628 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בבייקון מחזיר: 10860, Pork, cured, bacon, cooked, baked
קישור מידע ציוון חומצות אמינו מבייקון של חזיר: Pork, cured, bacon, cooked, baked