כמה חלבון יש בקציצות בשר, כמה חלבונים יש בקציצות בשר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בקציצות בשר, כמה חלבונים יש בקציצות בשר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בקציצות בשר, כמה חלבונים יש בקציצות בשר? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בקציצות בשר בקר צלויות יש 25.38 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בקציצות בשר מהווה כ-%36.6 מסה"כ הקלוריות שיש בקציצות בשר.

פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של קציצות בשר בקר צלויות 30% שומן:

קציצת בשר אחת (במשקל 70 גרם): 17.77 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם קציצות בשר מהווה כ-%50.7 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.

ציון איכות החלבון

כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הקציצות בשר הוא: 49 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בקציצות בשר איננו שלם ובאיכות נמוכה-בינונית.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסוים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.

הרכב חומצות האמינו שב100 גרם קציצות בשר:

  • Tryptophan – טריפטופן: 0.129 גרם.
  • Threonine – תראונין: 0.982 גרם.
  • Isoleucine – איזולאוצין: 1.122 גרם.
  • Leucine – לאוצין: 1.978 גרם.
  • Lysine – ליזין: 2.101 גרם.
  • Methionine – מתיונין: 0.653 גרם.
  • Cystine – ציסטאין: 0.261 גרם.
  • Phenylalanine – פנילאלנין: 0.990 גרם.
  • Tyrosine – טירוזין: 0.780 גרם.
  • Valine – ולין: 1.246 גרם.
  • Arginine – ארגינין: 1.651 גרם.
  • Histidine – היסטידין: 0.824 גרם.
  • Alanine – אלאנין: 1.589 גרם.
  • Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.284 גרם.
  • Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.804 גרם.
  • Glycine – גליצין: 1.722 גרם.
  • Proline – פרולין: 1.293 גרם.
  • Serine – סרין: 1.016 גרם.

מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.

רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):

  • פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
  • זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
  • טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
  • ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
  • זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
  • אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
  • אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
  • שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
  • זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
  • עדשים מבושלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
  • אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.

מידע נוסף

קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים של קציצות בשר צלויות: 13497, Beef, ground, 70% lean meat / 30% fat, patty, cooked, broiled
קישור מידע ציון חומצות אמינו: Beef, ground, 70% lean meat / 30% fat, patty cooked, pan-broiled