כמה חלבון יש בזיתים, כמה חלבונים יש בזית? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בזיתים, כמה חלבונים יש בזיתים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בזיתים, כמה חלבונים יש בזית? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בזיתים כבושים יש 1.03 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בזיתים כבושים מהווה כ-%2.8 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם זיתים.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של זיתים משומרים וכבושים:
זית אחד (במשקל 2.7 גרם): 0.03 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם זיתים מהווה כ-%2.0 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם זיתים:
Tryptophan – טריפטופן: גרם.
Threonine – תראונין: גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: גרם.
Leucine – לאוצין: גרם.
Lysine – ליזין: גרם.
Methionine – מתיונין: גרם.
Cystine – ציסטאין: גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: גרם.
Tyrosine – טירוזין: גרם.
Valine – ולין: גרם.
Arginine – ארגינין: גרם.
Histidine – היסטידין: גרם.
Alanine – אלאנין: גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: גרם.
Glycine – גליצין: גרם.
Proline – פרולין: גרם.
Serine – סרין: גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון עם ערכי ציון איכות חלבון.
ציון איכות החלבון ניתן לפי מידת ההתאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה