כמה חלבון יש בדג אמנון, כמה חלבונים יש בדג אמנון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בדג אמנון, כמה חלבונים יש בדג אמנון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בדג אמנון, כמה חלבונים יש בדג אמנון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בדג אמנון אפוי יש 26.15 גרם חלבון ל100 גרם.
דג אמנון נקרא גם דג מושט.
כמות החלבון בדג אמנון מהווה כ-%81.7 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם דג אמנון.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של דג אמנון אפוי:
1 פילה דג אמנון (במשקל 87 גרם): 22.75 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם דג אמנון מהווה כ-%52.3 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון דג אמנון הוא: 124.
ציון איכות החלבון הגבוה של דג אמנון (ציון גבוה = ציון גדול מ100) מראה שהחלבון בדג האמנון הוא שלם ואיכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם דג אמנון:
Tryptophan – טריפטופן: 0.265 גרם.
Threonine – תראונין: 1.156 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.220 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.040 גרם.
Lysine – ליזין: 2.315 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.766 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.265 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.050 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.870 גרם.
Valine – ולין: 1.280 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.590 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.585 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.491 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.810 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.920 גרם.
Glycine – גליצין: 1.220 גרם.
Proline – פרולין: 0.953 גרם.
Serine – סרין: 0.961 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה