כמה חלבון יש בביצת עין, כמה חלבונים יש בביצת עין? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בביצת עין, כמה חלבונים יש בביצת עין? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בביצת עין, כמה חלבונים יש בביצת עין? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בביצת עין מביצה אחת יש 6.26 גרם חלבון (משקל ביצת עין: 46 גרם).
בביצת עין יש 13.61 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בביצת עין מהווה כ-%27.7 מסה”כ הקלוריות שיש בביצת עין.
 
כמות החלבון שב100 גרם ביצת עין מהווה כ-%27.2 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הביצת עין הוא: 136 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בביצת עין הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם ביצת עין:
Tryptophan – טריפטופן: 0.181 גרם.
Threonine – תראונין: 0.602 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.728 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.177 גרם.
Lysine – ליזין: 0.989 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.411 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.294 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.736 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.541 גרם.
Valine – ולין: 0.930 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.887 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.335 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.795 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.438 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.817 גרם.
Glycine – גליצין: 0.467 גרם.
Proline – פרולין: 0.558 גרם.
Serine – סרין: 1.051 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בביצה מטוגנת: 01128, Egg, whole, cooked, fried
קישור מידע איכות החלבון בביצת עין: Egg, whole, cooked, fried