כמה חלבון יש בנקניקיה, כמה חלבונים יש בנקניקיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בנקניקיה, כמה חלבונים יש בנקניקיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בנקניקיה, כמה חלבונים יש בנקניקיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בנקניקיה יש 10.60 גרם חלבון ל100 גרם (הכוונה גם ללחמניה וגם לנקניק שבתוכה).
כמות החלבון ב100 גרם נקניקיה מהווה כ-%17.1 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם נקניקיה.
בלחמניה אחת עם נקניקיה (במשקל 98 גרם) יש 10.39 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם נקניקיה מהווה כ-%21.2 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הנקניקיה הוא: 119 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
החלבון בנקניקיה נחשב כחלבון איכותי ושלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם נקניקיה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.098 גרם.
Threonine – תראונין: 0.360 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.453 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.769 גרם.
Lysine – ליזין: 0.641 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.199 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.147 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.417 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.282 גרם.
Valine – ולין: 0.483 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.666 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.295 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.598 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.872 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 2.385 גרם.
Glycine – גליצין: 0.646 גרם.
Proline – פרולין: 0.765 גרם.
Serine – סרין: 0.481 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Fast foods, hotdog, plain