כמה חלבון יש במשולש פיצה, כמה חלבונים יש במשולש פיצה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש במשולש פיצה, כמה חלבונים יש במשולש פיצה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש במשולש פיצה, כמה חלבונים יש במשולש פיצה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

הכנת פיצה יכולה להשתנות באופן ניכר בין פיצה לפיצה וקיימות גם פיצות בגדלים שונים.
בכל אופן, להלן מידע תזונתי על פיצה מסחרית בקוטר של 35 סנטימטר.
במשולש פיצה יש 12.19 גרם חלבון (משולש פיצה שוקל 107 גרם).
בפיצה אחת שלמה (במשקל 853 גרם) יש 97.16 גרם חלבון.
ב100 גרם פיצה יש 11.39 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם פיצה מהווה כ-%17.1 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם משולש פיצה.

כמות החלבון שב100 גרם פיצה מהווה כ-%22.7 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.

ציון איכות החלבון

כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון פיצה הוא: 127 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון איכות החלבון של הפיצה מראה כי החלבון בפיצה שלם ומאוד איכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.

הרכב חומצות האמינו שב100 גרם משולש פיצה:

  • Tryptophan – טריפטופן: גרם.
  • Threonine – תראונין: 0.410 גרם.
  • Isoleucine – איזולאוצין: 0.564 גרם.
  • Leucine – לאוצין: 1.139 גרם.
  • Lysine – ליזין: 0.770 גרם.
  • Methionine – מתיונין: 0.264 גרם.
  • Cystine – ציסטאין: 0.163 גרם.
  • Phenylalanine – פנילאלנין: 0.664 גרם.
  • Tyrosine – טירוזין: 0.522 גרם.
  • Valine – ולין: 0.720 גרם.
  • Arginine – ארגינין: 0.486 גרם.
  • Histidine – היסטידין: 0.355 גרם.
  • Alanine – אלאנין: 0.419 גרם.
  • Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.839 גרם.
  • Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.535 גרם.
  • Glycine – גליצין: 0.341 גרם.
  • Proline – פרולין: 1.357 גרם.
  • Serine – סרין: 0.700 גרם.
  • Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.000 גרם.

מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.

רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):

  • פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
  • זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
  • טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
  • ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
  • זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
  • אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
  • אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
  • שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
  • זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
  • עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
  • אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.

מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 21299, Fast Food, Pizza Chain, 14" pizza, cheese topping, regular crust
קישור מידע: Fast Food, Pizza Chain, 14" Pizza, cheese topping, regular crust