כמה חלבון יש בכבד אווז, כמה חלבונים יש בכבד אווז? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בכבד אווז, כמה חלבונים יש בכבד אווז? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בכבד אווז, כמה חלבונים יש בכבד אווז? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בכבד אווז מעושן יש 11.40 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם כבד אווז מעושן מהווה כ-%9.8 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם כבד אווז.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של כבד אווז מעושן ומשומר בקופסה:
1 כף כבד אווז מעושן(במשקל 13 גרם): 1.48 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם כבד אווז מעושן מהווה כ-%22.8 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הכבד אווז הוא: 148.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון במזון איכותי ושלם. ציון האיכות של כבד אווז מראה שהחלבון בכבד אווז מאוד איכותי ושלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם כבד אווז:
Tryptophan – טריפטופן: 0.161 גרם.
Threonine – תראונין: 0.507 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.606 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.029 גרם.
Lysine – ליזין: 0.863 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.270 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.153 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.567 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.401 גרם.
Valine – ולין: 0.719 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.699 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.303 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.662 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.083 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.477 גרם.
Glycine – גליצין: 0.662 גרם.
Proline – פרולין: 0.565 גרם.
Serine – סרין: 0.491 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה