כמה חלבון יש בחזה הודו, כמה חלבונים יש בחזה הודו? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בחזה הודו, כמה חלבונים יש בחזה הודו? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בחזה הודו, כמה חלבונים יש בחזה הודו? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בחזה הודו צלוי יש 28.71 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בחזה הודו מהווה כ-%60.7 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם חזה הודו.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של חזה הודו צלוי:
1 יחידת חזה הודו (במשקל 112 גרם, שאותה מכינים מכ453 גרם בשר הודו מוכן לאכילה): 32.16 גרם חלבון.
חצי חזה הודו שלם ללא עצמות (במשקל 864 גרם): 248 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם חזה הודו מהווה כ-%57.4 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון החזה הודו הוא: 142.
ציון איכות החלבון הגבוה של חזה הודו(ציון גבוה = ציון גדול מ100) מראה שהחלבון בחזה הודו הוא שלם ומאוד איכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם חזה הודו:
Tryptophan – טריפטופן: 0.318 גרם.
Threonine – תראונין: 1.257 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.447 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.240 גרם.
Lysine – ליזין: 2.626 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.811 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.313 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.126 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 1.096 גרם.
Valine – ולין: 1.500 גרם.
Arginine – ארגינין: 2.020 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.868 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.822 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.771 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 4.597 גרם.
Glycine – גליצין: 1.677 גרם.
Proline – פרולין: 1.313 גרם.
Serine – סרין: 1.268 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה