איך מכינים פנקייק?

פנקייקים בצלחת

להלן מספר מתכונים להכנת פנקייקים מסוגים שונים:

מתכון פנקייק מהיר

מצרכים

  • 1 כוס קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1ביצה

אופן ההכנה

  • מערבבים את כל המצרכים היבשים בקערה.
  • עם כף היד יוצרים גומה בחומרים היבשים ושופכים לתוכה את המצרכים הנוזליים: חלב, ביצה טרופה, שמן ותמצית ווניל.
  • בוחשים את התערובת בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה ללא גושים, ומחכים 5 דקות.
  • יוצקים את הבלילה באמצעות מצקת למחבת טפלון משומנת.
  • מטגנים את הבלילה על אש בינונית עד שנוצרות בועות על הפנקייק, ואז הופכים בזהירות לצד השני ומטגנים דקה נוספת.
  • ממשיכים לטגן את יתר הבלילה, ומידי פעם משמנים קלות בשמן או חמאה.
  • את הפנקייק המוכן רצוי לאכול חם ולהגיש עם רוטב מייפל, ממרח שוקולד או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

מתכון פנקייק פרווה

מצרכים

  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס מים
  • 1 סירופ מייפל או שוקולד
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

בדומה למתכון הקודם, מערבבים את כל המצרכים בקערה לקבלת בלילה חלקה ובעזרת מצקת יוצקים את הבלילה למחבת משומנת.
ברגע שמופיעות בועיות קטנות על הפנקייק, הופכים אותו לצד השני ולהוציא כך הלאה עד לסיום הבלילה

מתכון לפנקייק בריא

מצרכים

  • 1.5 כוסות קמח שיבולת שועל (אפשר להשתמש בקמח שיבולת שועל ללא גלוטן)
  • 2 בננות קטנות בשלות
  • 1.5 כוסות חלב שקדים (או חלב צמחי אחר לבחירתכם)
  • 1 עד 2 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • כפית וניל
  • כפית אבקת אפייה

הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה גדולה את קמח שיבולת השועל עם הבננות, החלב, חומץ התפוחים, אבקת אפייה וממתיק ווניל.
  • מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • מחכים 10 דקות
  • מחממים את הבלילה על מחבת משומנת במעט שמן ובאש בינונית, רצוי להכין פנקייקים קטנים ולכן יש ליצוק את הבלילה למחבת בעזרת כף.
  • ברגע שנוצרות מספיק בועות (כשחצי משטח הפנקייק מכוסה בועיות), מטגנים עוד כדקה לקבלת צבע שחום ואז הופכים לצד השני.
  • את הפנקייק מגישים עם פירות, סירופ מייפל או כל רוטב מתוק ובריא אחר.

איך מכינים פנקייק בלי קמח

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 2 כפות טחינה
  • כף קורנפלור
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • כף סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • מכניסים את כל המצרכים לקערה ומערבבים בבלנדר עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
  • מחכים 10 דקות.
  • מחממים מחבת משומנת לחום בינוני ויוצקים את הבלילה למחבת.
  • מכסים את המחבת במכסה למספר שניות, ואז מסירים אותו, ברגע שמופיעות בועיות, הופכים לצד השני וצורבים אותו עד לקבלת צבע חום.

איך מכינים פנקייק עבה

על מנת להכין פנקייק עבה אנחנו צריכים שהבלילה תתפח יותר מהרגיל ולכן נשתמש גם בקמח תופח וגם באבקת אפיה.

מצרכים

  • 2 ביצים
  • כוס וחצי קמח לבן תופח (210 גרם)
  • כפית אבקת אפיה
  • כוס חלב (250 מ"ל) או מים למי שמעוניין במתכון פרווה
  • כפית תמצית וניל
  • 3 כפות גדושות סוכר
  • חמאה לטיגון הפנקייקים

אופן ההכנה

  • מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  • מחכים 10 דקות
  • מטגנים בחמאה את הפנקייקים עד שהפנקייקים מזהיבים מ-2 הצדדים

איך מכינים פנקייק בננה

מצרכים

  • 1 בננה גדולה מרוסקת
  • כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן
  • חצי כוס חלב סויה או חלב שקדים
  • 3/4 כוס קמח לבן או כוסמין או קמח שיבולת שועל
  • 1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • שמים בקערה את הבננה המרוסקת, סוכר, מלח, שמן וחלב וטורפים.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וללא גושים.
  • מחממים מחבת משומנת על אש בינונית.
  • יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כף ומטגנים מצד אחד עד להיווצרותן של בועיות קטנות בחלק העליון.
  • הופכים וממשיכים לטגן עוד 1-2 דקות בצד השני עד לקבלת צבע חום זהבהב.
  • מגישים עם סירופ מייפל מעל ומגישים חם.

איך מכינים פנקייק חלבון

מצרכים

  • 1 כף הגשה של אבקת חלבון (כ-20 גרם חלבון)
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 2 חלבוני ביצה (החלק הלבן)
  • 2 כפות מים
  • קינמון לפי הטעם

אופן ההכנה

  • מערבבים במוט בלנדר את התערובת ללא הקינמון, עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מטגנים את הבלילה על מחבת משומנת עד להופעה של בועיות קטנות ומפזרים קצת קינמון.
  • הופכים צד ומטגנים עד לקבלת צבע חום צהוב.
  • מידי פעם יש לשמן את המחבת בספריי שמן או חמאה.
  • כרוטב לפנקייק אפשר להשתמש בחמאת בוטנים, ריבה או כל רוטב אחר.