מה זה קורט מלח?

שאלה


במתכונים של מאכלים שונים אני רואה לפעמים שכותבים שיש להוסיף “קורט מלח” מישהו יודע בדיוק למה הכוונה בקורט מלח? לאיזה כמות מדוייקת מתכוונים?

תשובה לשאלה: מה זה קורט מלח?


המילה קורט מציינת את המידה המינימלית שאפשר לתפוס בין שתי אצבעות.



זו לא מידה כל כך מדוייקת משום שמי שיש לו אצבעות עבות יותר יתפוס יותר מלח.



 



יש הסבורים שהמילה קורט מגיעה מן המילה קרט ומן המילה היוונית  קרטיון שמציינת את זרע פרי החרוב, ששימש בימיים קדומים כיחידת מידה לשקילת אבני החן (זה המקור למילה קרט כיחידת מידה לזהב). 



פעם חשבו שכל זרעי עץ החרוב הם בעלי משקל אחיד ומדוייק (בפועל זה לא נכון).