למה כדאי לאכול תפוז?

שאלה

למה תמיד אומרים שתפוזים זה מאוד בריא לאכול? האם יש דברים נוספים בתפוז חוץ מוויטמין סי שבריאים לגוף?

תשובה לשאלה: למה כדאי לאכול תפוז?


 



 



יש לא מעט מרכיבים חשובים בתפוז שכדאי לקבל אותם באמצעות אכילת תפוז.



להלן מספר נקודות חשובות לגביי המרכיבים החשובים בתפוז:



 



ויטמין C לחיזוק מערכת החיסון



כפי שציינת התפוז, כמו פירות הדר אחרים, הוא מקור מצוין לוויטמין C, ב100 גרם של חלק אכיל בתפוז יש 53.2 מ"ג של ויטמין C.



ויטמין C היא נוגד חמצון טבעי רב עוצמה.



צריכת מזונות עשירים בוויטמין C מסייעת לגוף לפתח עמידות נגד גורמים מזהמים ונגד רדיקלים חופשיים מזיקים.



 



ויטמין A נדרש לראיה ולבריאות העור



בתפוז יש כמות טובה של ויטמין A שלו תפקיד חשוב בשמירה על עור בריא וקרום הרhרית וכמו כן הוא חיוני גם לראייה.



 



 



פלבנואידים נגד רדיקלים חופשיים



 



תפוז כמו פירות כתומים אחרים מכיל מגוון של פיטוכימיקלים כדוגמת פלבנואידים כמו: Hesperetin, naringin, וnaringenin שמצויים בפירות הדר.



לנרינגנין (Naringenin) מיוחסות השפעות ביולוגיות על בריאות האדם כנוגד חמצון וכמרכיב אנטי דלקתי וכגורם המשפר את יכולתה של המערכת החיסונית.



צריכה של פירות טבעיים עשירים בפלבנואידים מסייעת לגוף להתגונן מפני סרטן הריאות וחלל פה.



תפוז הוא גם מקור טוב מאוד לוויטמיניי B כגון תיאמין, פירידוקסין, ופולאט. ויטמינים אלו חיוניים משום שהגוף איננו מסוגל לייצרם באופן עצמאי והוא צריך אותם ממקורות חיצוניים כדי לחדש את המלאי הנדרש לתפקוד תקין.



ירידה במשקל



 



כמו כן, עבור אנשים שמעוניינים לרדת במשקל התפוז דל בקלוריות, לא מכיל שומן רווי או כולסטרול ועשיר בסיבים תזונתיים מסוג פקטין, שהוא מאוד יעיל באנשים עם עודף משקל.



פקטין בכמויות גדולות פועל כחומר משלשל ומסייע להגן על הקרום הרירי של המעי הגס על ידי הפחתת זמן החשיפה לחומרים רעילים.



בנוסף הפקטין נקשר לכימיקלים שונים הגורמים לסרטן במעי הגס ומנטרל אותם.



הוכח כי פקטין עשוי לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם על ידי הפחתת ספיגתו מחדש במעי הגס באמצעות קשירה לחומצות מרה במעי הגס.



התפוז כמו פירות כתומים אחרים מכיל גם כמות טובה מאוד של מינרלים כמו אשלגן וסידן. אשלגן הוא מרכיב חשוב של נוזלי גוף ותאים המסייע לשליטה בקצב לב ובלחץ דם דרך התמודדות פעולות נתרן.