כמה חלבון יש בשעועית מש, כמה חלבונים יש בשעועית מש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בשעועית מש, כמה חלבונים יש בשעועית מש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בשעועית מש, כמה חלבונים יש בשעועית מש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בשעועית מש מבושלת יש 7.02 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בשעועית מש מהווה כ-%26.7 מסה”כ הקלוריות שיש בשעועית מש.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של שעועית מש מבושלת:
1 כוס שעועית מש מבושלת (במשקל 202 גרם): 14.18 גרם חלבון.
שעועית מש באנגלית: Mung beans
כמות החלבון שב100 גרם שעועית מש מהווה כ-%14.0 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון השעועית מש הוא: 83 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בשעועית מש איננו שלם ובאיכות בינונית עד גבוהה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם שעועית מש:
Tryptophan – טריפטופן: 0.076 גרם.
Threonine – תראונין: 0.230 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.297 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.544 גרם.
Lysine – ליזין: 0.490 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.084 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.062 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.425 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.210 גרם.
Valine – ולין: 0.364 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.492 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.205 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.309 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.812 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.256 גרם.
Glycine – גליצין: 0.281 גרם.
Proline – פרולין: 0.323 גרם.
Serine – סרין: 0.346 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בשעועית מש: 16081, Mung beans, mature seeds, cooked, boiled, without salt