כמה חלבון יש בשיבולת שועל מבושלת, כמה חלבונים יש בשיבולת שועל מבושלת? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בשיבולת שועל מבושלת, כמה חלבונים יש בשיבולת שועל מבושלת? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בשיבולת שועל מבושלת, כמה חלבונים יש בשיבולת שועל מבושלת? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בשיבולת שועל מבושלת יש 2.54 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בשיבולת שועל מבושלת מהווה כ-%14.3 מסה”כ הקלוריות שיש בשיבולת שועל מבושלת.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של שיבולת שועל מבושלת:
1 כוס שיבולת שועל מבושלת (במשקל 234 גרם): 5.94 גרם חלבון.
1 כף שיבולת שועל מבושלת (במשקל 14.6 גרם): 0.37 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם שיבולת שועל מבושלת מהווה כ-%5.0 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון השיבולת שועל מבושלת הוא: 104 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בשיבולת שועל מבושלת הינו שלם ובאיכות גבוהה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם שיבולת שועל מבושלת:
Tryptophan – טריפטופן: 0.040 גרם.
Threonine – תראונין: 0.096 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.116 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.216 גרם.
Lysine – ליזין: 0.135 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.046 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.097 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.142 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.101 גרם.
Valine – ולין: 0.160 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.167 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.054 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.124 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.302 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.623 גרם.
Glycine – גליצין: 0.147 גרם.
Proline – פרולין: 0.096 גרם.
Serine – סרין: 0.151 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בשיבולת שועל מבושלת: 08121, Cereals, oats, regular and quick, unenriched, cooked with water (includes boiling and microwaving), without salt