כמה חלבון יש בפנקייק, כמה חלבונים יש בפנקייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בפנקייק, כמה חלבונים יש בפנקייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בפנקייק, כמה חלבונים יש בפנקייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

הרכב החומרים בפנקייק יכול להשתנות בין מתכון למתכון ולכן קשה לחשב בדיוק כמה חלבון יש בפנקייק.
לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי בפנקייק יש 6.40 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בפנקייק מהווה כ-%11.2 מסה”כ הקלוריות שיש בפנקייק.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של פנקייק:
1 פנקייק קטן (במשקל 38 גרם): 2.43 גרם חלבון.
1 פנקייק גדול (במשקל 77 גרם): 4.93 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם פנקייק מהווה כ-%12.8 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הפנקייק הוא: 98 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בפנקייק הינו כמעט שלם ובאיכות גבוהה.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם פנקייק:
Tryptophan – טריפטופן: 0.080 גרם.
Threonine – תראונין: 0.237 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.297 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.513 גרם.
Lysine – ליזין: 0.321 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.147 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.116 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.319 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.240 גרם.
Valine – ולין: 0.335 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.280 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.152 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.245 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.420 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.570 גרם.
Glycine – גליצין: 0.198 גרם.
Proline – פרולין: 0.576 גרם.
Serine – סרין: 0.363 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בפנקייק: 18293, Pancakes, plain, prepared from recipe
ציון חומצות אמינו: Pancakes, plain, prepared from recipe