כמה חלבון יש בערמונים, כמה חלבונים יש בערמונים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בערמונים, כמה חלבונים יש בערמונים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בערמונים, כמה חלבונים יש בערמונים? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בערמונים קלויים יש 3.17 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם ערמונים מהווה כ-%5.1 מסה"כ הקלוריות שיש ב100 גרם ערמונים.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של ערמונים קלויים מהסוג האירופאי:
1 כוס ערמונים (במשקל 143 גרם): 4.53 גרם חלבון.
10 ערמונים (במשקל 84 גרם): 2.66 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם ערמונים מהווה כ-%6.3 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הערמונים הוא: 108 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בערמונים הוא שלם ומאוד איכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם ערמונים:
Tryptophan – טריפטופן: 0.035 גרם.
Threonine – תראונין: 0.113 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.125 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.188 גרם.
Lysine – ליזין: 0.188 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.075 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.101 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.134 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.088 גרם.
Valine – ולין: 0.178 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.227 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.088 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.212 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.549 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.410 גרם.
Glycine – גליצין: 0.164 גרם.
Proline – פרולין: 0.167 גרם.
Serine – סרין: 0.159 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה