כמה חלבון יש בעדשים כתומות, כמה חלבונים יש בעדשים כתומות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בעדשים כתומות, כמה חלבונים יש בעדשים כתומות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בעדשים כתומות, כמה חלבונים יש בעדשים כתומות? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בעדשים כתומות יש 23.91 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בעדשים כתומות מהווה כ-%26.7 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם עדשים כתומות.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של עדשים כתומות לא מבושלות:
1 כוס עדשים כתומות לא מבושלות (במשקל 192 גרם): 45.91 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם עדשים כתומות מהווה כ-%47.8 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון עדשים כתומות לא מבושלות הוא: 86.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון בעדשים כתומות הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם עדשים כתומות:
Tryptophan – טריפטופן: 0.223 גרם.
Threonine – תראונין: 0.895 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.078 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.809 גרם.
Lysine – ליזין: 1.740 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.212 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.327 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.230 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.667 גרם.
Valine – ולין: 1.238 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.928 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.702 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.042 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.758 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.868 גרם.
Glycine – גליצין: 1.014 גרם.
Proline – פרולין: 1.042 גרם.
Serine – סרין: 1.150 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי ציה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Lentils, pink, raw