כמה חלבון יש בספירולינה, כמה חלבונים יש בספירולינה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בספירולינה, כמה חלבונים יש בספירולינה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בספירולינה, כמה חלבונים יש בספירולינה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

באצת ים ספירולינה מיובשת יש 57.47 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם ספירולינה מיובשת מהווה כ-%79.2 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם ספירולינה.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של ספירולינה מיובשת:
1 כוס ספירולינה (במשקל 112 גרם): 64.37 גרם חלבון.
1 כף ספירולינה (במשקל 7 גרם): 4.02 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם ספירולינה מהווה כ-%114.9 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הספירולינה הוא: 103 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
החלבון בספירולינה מיובשת הוא שלם ואיכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם ספירולינה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.929 גרם.
Threonine – תראונין: 2.970 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 3.209 גרם.
Leucine – לאוצין: 4.947 גרם.
Lysine – ליזין: 3.025 גרם.
Methionine – מתיונין: 1.149 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.662 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 2.777 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 2.584 גרם.
Valine – ולין: 3.512 גרם.
Arginine – ארגינין: 4.147 גרם.
Histidine – היסטידין: 1.085 גרם.
Alanine – אלאנין: 4.515 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 5.793 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 8.386 גרם.
Glycine – גליצין: 3.099 גרם.
Proline – פרולין: 2.382 גרם.
Serine – סרין: 2.998 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Seaweed, spirulina, dried