כמה חלבון יש בסטייק פרגית, כמה חלבונים יש בסטייק פרגית? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בסטייק פרגית, כמה חלבונים יש בסטייק פרגית? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בסטייק פרגית, כמה חלבונים יש בסטייק פרגית? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בשר פרגית הוא בשר ירך העוף ללא עצמות.
בסטייק פרגית צלוי יש 24.23 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בסטייק פרגית מהווה כ-%59.0 מסה"כ הקלוריות שיש בסטייק פרגית.

פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של סטייק פרגית צלוי:

1 חתיכת סטייק פרגית צלוי עם עור(במשקל 130 גרם): 31.5 גרם חלבון.
1 חתיכת סטייק פרגית צלוי בלי עור(במשקל 112 גרם): 27.14 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם סטייק פרגית מהווה כ-%48.4 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.

ציון איכות החלבון

כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הסטייק פרגית הוא: 136 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בסטייק פרגית הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.

הרכב חומצות האמינו שב100 גרם סטייק פרגית:

  • Tryptophan – טריפטופן: 0.268 גרם.
  • Threonine – תראונין: 1.125 גרם.
  • Isoleucine – איזולאוצין: 1.136 גרם.
  • Leucine – לאוצין: 2.027 גרם.
  • Lysine – ליזין: 2.244 גרם.
  • Methionine – מתיונין: 0.680 גרם.
  • Cystine – ציסטאין: 0.278 גרם.
  • Phenylalanine – פנילאלנין: 0.950 גרם.
  • Tyrosine – טירוזין: 0.894 גרם.
  • Valine – ולין: 1.156 גרם.
  • Arginine – ארגינין: 1.661 גרם.
  • Histidine – היסטידין: 0.710 גרם.
  • Alanine – אלאנין: 1.425 גרם.
  • Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.339 גרם.
  • Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.897 גרם.
  • Glycine – גליצין: 1.091 גרם.
  • Proline – פרולין: 0.960 גרם.
  • Serine – סרין: 0.996 גרם.

מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.

רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):

  • פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
  • זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
  • טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
  • תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
  • ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
  • זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
  • אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
  • אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
  • שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
  • זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
  • עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
  • אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.

מידע נוסף

קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בסטייק פרגית צלוי: 05683, Chicken, dark meat, thigh, meat only, with added solution, cooked, roasted
ציון חומצות אמינו Chicken, broilers or fryers, thigh, meat only, cooked, stewed