כמה חלבון יש בסטייק, כמה חלבונים יש בסטייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בסטייק, כמה חלבונים יש בסטייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בסטייק, כמה חלבונים יש בסטייק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בטיבון סטייק צלוי יש 27.48 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון ב100 גרם סטייק צלוי מהווה כ-%50.6 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם סטייק.
בחתיכת טיבון סטייק השוקל כ360 גרם, יש כ98.93 גרם חלבון.
 
כמות החלבון שב100 גרם סטייק מהווה כ-%54.9 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הסטייק הוא: 156 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
החלבון בטיבון סטייק הוא שלם ואיכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם סטייק:
Tryptophan – טריפטופן: 0.325 גרם.
Threonine – תראונין: 1.349 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.343 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.460 גרם.
Lysine – ליזין: 2.740 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.762 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.286 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.143 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 1.070 גרם.
Valine – ולין: 1.421 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.917 גרם.
Histidine – היסטידין: 1.050 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.713 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.761 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 4.682 גרם.
Glycine – גליצין: 1.234 גרם.
Proline – פרולין: 1.198 גרם.
Serine – סרין: 1.161 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.139 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה