כמה חלבון יש בנקניק, כמה חלבונים יש בנקניק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בנקניק, כמה חלבונים יש בנקניק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בנקניק, כמה חלבונים יש בנקניק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בנקניק סלמי בקר יש 12.60 גרם חלבון ל100 גרם.
בפרוסת סלמי אחת (במשקל 26 גרם) יש 3.57 גרם חלבון.
כמות החלבון ב100 גרם נקניק סלמי מבשר בקר מהווה כ-%19.3 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם נקניק.
כמות החלבון שב100 גרם נקניק מהווה כ-%25.2 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של החלבון בנקניק סלמי הוא: 155 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
החלבון בנקניק סלמי הוא איכותי ושלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם נקניק:
Tryptophan – טריפטופן: 0.137 גרם.
Threonine – תראונין: 0.568 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.650 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.104 גרם.
Lysine – ליזין: 1.152 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.349 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.192 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.541 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.491 גרם.
Valine – ולין: 0.662 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.929 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.479 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.083 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.472 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 2.449 גרם.
Glycine – גליצין: 1.256 גרם.
Proline – פרולין: 1.083 גרם.
Serine – סרין: 0.606 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 07068, Salami, cooked, beef
קישור מידע: Salami, cooked, beef