כמה חלבון יש במוצרלה, כמה חלבונים יש במוצרלה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש במוצרלה, כמה חלבונים יש במוצרלה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש במוצרלה, כמה חלבונים יש במוצרלה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בגבינת מוצרלה יש 22.17 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון במוצרלה מהווה כ-%29.5 מסה”כ הקלוריות שיש במוצרלה.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של מוצרלה:
1 כוס מוצרלה מגוררת (במשקל 112 גרם): 24.83 גרם חלבון.
6 כוס חתיכות מוצרלה (במשקל 170 גרם): 37.69 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם מוצרלה מהווה כ-%44.3 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון המוצרלה הוא: 85 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון במוצרלה איננו שלם ובאיכות בינונית.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם מוצרלה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.515 גרם.
Threonine – תראונין: 0.983 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.135 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.826 גרם.
Lysine – ליזין: 0.965 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.515 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.115 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.011 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 1.043 גרם.
Valine – ולין: 1.322 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.515 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.515 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.707 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.633 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 4.458 גרם.
Glycine – גליצין: 0.515 גרם.
Proline – פרולין: 2.351 גרם.
Serine – סרין: 0.735 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים במוצרלה: 01026, Cheese, mozzarella, whole milk
מקור מידע ציון חומצות אמינו במוצרלה: Cheese, mozzarella, whole milk