כמה חלבון יש בכבד עוף, כמה חלבונים יש בכבד עוף? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בכבד עוף, כמה חלבונים יש בכבד עוף? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בכבד עוף, כמה חלבונים יש בכבד עוף? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בכבד עוף מטוגן יש 25.78 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בכבד עוף מטוגן מהווה כ-%59.9 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם כבד עוף.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של כבד עוף מטוגן:
1 כבד עוף (במשקל 44 גרם): 11.34 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם כבד עוף מהווה כ-%51.5 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון כבד עוף הוא: 145.
ציון איכות החלבון הגבוה של כבד עוף (ציון גבוה = ציון גדול מ100) מראה שהחלבון בכבד עוף הוא שלם ואיכותי.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם כבד עוף:
Tryptophan – טריפטופן: 0.261 גרם.
Threonine – תראונין: 1.076 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.206 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.243 גרם.
Lysine – ליזין: 1.976 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.641 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.404 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.223 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.969 גרם.
Valine – ולין: 1.481 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.622 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.752 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.473 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.363 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.105 גרם.
Glycine – גליצין: 1.260 גרם.
Proline – פרולין: 1.077 גרם.
Serine – סרין: 1.090 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.043 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה