כמה חלבון יש בדג לברק, כמה חלבונים יש בדג לברק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בדג לברק, כמה חלבונים יש בדג לברק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בדג לברק, כמה חלבונים יש בדג לברק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בדג לברק יש 23.63 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בדג לברק מהווה כ-%76.2 מסה”כ הקלוריות שיש בדג לברק.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של דג לברק אפוי:
1 פילה דג לברק (במשקל 101 גרם): 23.87 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם דג לברק מהווה כ-%47.2 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הדג לברק הוא: 148 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בדג לברק הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם דג לברק:
Tryptophan – טריפטופן: 0.265 גרם.
Threonine – תראונין: 1.036 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.089 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.921 גרם.
Lysine – ליזין: 2.170 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.699 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.253 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.923 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.798 גרם.
Valine – ולין: 1.217 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.414 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.696 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.429 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.420 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.528 גרם.
Glycine – גליצין: 1.134 גרם.
Proline – פרולין: 0.836 גרם.
Serine – סרין: 0.964 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים של דג לברק: 15092, Fish, sea bass, mixed species, cooked, dry heat
קישור מידע ציון איכות החלבון: Fish, sea bass, mixed species, cooked, dry heat