כמה חלבון יש בבשר כבש, כמה חלבונים יש בבשר כבש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בבשר כבש, כמה חלבונים יש בבשר כבש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בבשר כבש, כמה חלבונים יש בבשר כבש? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

כמות החלבון משתנה בין נתח לנתח בשר ובאופן הכנת הבשר.
בבשר כבש, ברגל כבש יש 25.55 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בבשר כבש מהווה כ-%39.6 מסה”כ הקלוריות שיש בבשר כבש.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של בשר רגל כבש צלוי:
1 חתיכת רגל כבש (במשקל 265 גרם): 67.71 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם בשר כבש מהווה כ-%51.1 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הבשר כבש הוא: 141 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בבשר כבש הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם בשר כבש:
Tryptophan – טריפטופן: 0.299 גרם.
Threonine – תראונין: 1.094 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.233 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.987 גרם.
Lysine – ליזין: 2.256 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.656 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.305 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.040 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.859 גרם.
Valine – ולין: 1.379 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.518 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.809 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.537 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.249 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.708 גרם.
Glycine – גליצין: 1.248 גרם.
Proline – פרולין: 1.072 גרם.
Serine – סרין: 0.950 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה