כמה חלבון יש בבשר טחון, כמה חלבונים יש בבשר טחון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בבשר טחון, כמה חלבונים יש בבשר טחון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בבשר טחון, כמה חלבונים יש בבשר טחון? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תלוי באיזה בשר טחון מדובר. בקר או עוף.
בבשר עוף טחון מבושל יש 23.28 גרם חלבון ל100 גרם.
בבשר בקר טחון מבושל 15% שומן יש 25.93 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בבשר טחון מהווה כ-%49.2 מסה”כ הקלוריות שיש בבשר טחון.
 
כמות החלבון שב100 גרם בשר טחון מהווה כ-%46.5 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הבשר טחון הוא: 120 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בבשר טחון הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
ציון איכות של חלבון בשר בקר טחון הוא נמוך יותר מזה של העוף: 73.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם בשר טחון:
Tryptophan – טריפטופן: 0.196 גרם.
Threonine – תראונין: 0.970 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.060 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.816 גרם.
Lysine – ליזין: 2.014 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.596 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.251 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.912 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.806 גרם.
Valine – ולין: 1.102 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.505 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.706 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.323 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.156 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 3.484 גרם.
Glycine – גליצין: 1.118 גרם.
Proline – פרולין: 0.878 גרם.
Serine – סרין: 0.976 גרם.
Hydroxyproline – הידרוקסיפרולין: 0.126 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בשר טחון: 05333, Chicken, ground, crumbles, cooked, pan-browned
קישור מידע איכות חלבון: Chicken, ground, crumbles, cooked, pan-browned