כמה חלבון יש בביצה חיה, כמה חלבונים יש בביצה חיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בביצה חיה, כמה חלבונים יש בביצה חיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בביצה חיה, כמה חלבונים יש בביצה חיה? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בביצה חיה בינונית M יש 5.53 גרם חלבון (משקל ביצה: 44 גרם).
בביצה חיה קטנה S יש 4.77 גרם חלבון (משקל ביצה: 38 גרם).
בביצה חיה גדולה יש 6.28 גרם חלבון (משקל ביצה: 50 גרם).
בביצה חיה מאוד גדולה XL יש 7.03 גרם חלבון (משקל ביצה: 56 גרם).
בביצה חיה jumbo יש 7.91 גרם חלבון (משקל ביצה: 63 גרם).
1 כוס ביצים חיות (משקל 243 גרם): 30.52 גרם חלבון.
12.56 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בביצה חיה מהווה כ-%35.1 מסה”כ הקלוריות שיש בביצה חיה.
 
כמות החלבון שב100 גרם ביצה חיה מהווה כ-%25.1 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הביצה חיה הוא: 136 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בביצה חיה הינו שלם ובאיכות גבוהה מאוד.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם ביצה חיה:
Tryptophan – טריפטופן: 0.167 גרם.
Threonine – תראונין: 0.556 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.671 גרם.
Leucine – לאוצין: 1.086 גרם.
Lysine – ליזין: 0.912 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.380 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.272 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.680 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.499 גרם.
Valine – ולין: 0.858 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.820 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.309 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.735 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 1.329 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 1.673 גרם.
Glycine – גליצין: 0.432 גרם.
Proline – פרולין: 0.512 גרם.
Serine – סרין: 0.971 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ’יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע ערכים תזונתיים בביצה חיה: 01123, Egg, whole, raw, fresh
קישור מידע ציון איכות החלבון בביצה חיה: Egg, whole, raw, fresh