כמה חלבון יש בבורגול, כמה חלבונים יש בבורגול? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש בבורגול, כמה חלבונים יש בבורגול? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש בבורגול, כמה חלבונים יש בבורגול? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

בבורגול מבושל יש 3.08 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בבורגול מהווה כ-%14.8 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם בורגול.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של בורגול מבושל:
1 כוס בורגול (במשקל 182 גרם): 5.61 גרם חלבון.
1 כף בורגול (במשקל 8.4 גרם): 0.26 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם בורגול מהווה כ-%6.1 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הבורגול הוא: 54.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון בבורגול הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם בורגול:
Tryptophan – טריפטופן: 0.048 גרם.
Threonine – תראונין: 0.089 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 0.114 גרם.
Leucine – לאוצין: 0.208 גרם.
Lysine – ליזין: 0.085 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.048 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.071 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 0.145 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.090 גרם.
Valine – ולין: 0.139 גרם.
Arginine – ארגינין: 0.144 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.071 גרם.
Alanine – אלאנין: 0.109 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 0.158 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 0.973 גרם.
Glycine – גליצין: 0.124 גרם.
Proline – פרולין: 0.320 גרם.
Serine – סרין: 0.145 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי ציה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: 20013, Bulgur, cooked
קישור מידע: Bulgur, cooked