כמה חלבון יש באנטריקוט, כמה חלבונים יש באנטריקוט? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

רשימת חומצות אמינות שמרכיבות את הDNA

שאלה

מי יודע כמה חלבון יש באנטריקוט, כמה חלבונים יש באנטריקוט? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת??

תשובה לשאלה: כמה חלבון יש באנטריקוט, כמה חלבונים יש באנטריקוט? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?

באנטריקוט יש 29.33 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון באנטריקוט מהווה כ-%55.3 מסה”כ הקלוריות שיש ב100 גרם אנטריקוט.
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של אנטריקוט צלוי שניקו ממנו את השומן 0% שומן:
1 סטייק אנטריקוט (במשקל 384 גרם המתקבל מבשר טרי במשקל 518 גרם): 112 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם אנטריקוט מהווה כ-%58.6 מסה”כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום – קישור למקור.
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון האנטריקוט הוא: 94.
ציון איכות של 100 או יותר מציין שהחלבון באנטריקוט הוא שלם.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם אנטריקוט:
Tryptophan – טריפטופן: 0.193 גרם.
Threonine – תראונין: 1.172 גרם.
Isoleucine – איזולאוצין: 1.335 גרם.
Leucine – לאוצין: 2.333 גרם.
Lysine – ליזין: 2.479 גרם.
Methionine – מתיונין: 0.764 גרם.
Cystine – ציסטאין: 0.379 גרם.
Phenylalanine – פנילאלנין: 1.159 גרם.
Tyrosine – טירוזין: 0.935 גרם.
Valine – ולין: 1.455 גרם.
Arginine – ארגינין: 1.897 גרם.
Histidine – היסטידין: 0.936 גרם.
Alanine – אלאנין: 1.783 גרם.
Aspartic acid – חומצה אספרטית: 2.672 גרם.
Glutamic acid – חומצה גלוטמית: 4.404 גרם.
Glycine – גליצין: 1.786 גרם.
Proline – פרולין: 1.398 גרם.
Serine – סרין: 1.155 גרם.
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי ציה מיובשים: 15.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון – ציון חומצות אמינו: 86.
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS – Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה