כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?

שאלה

מי יודע כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?

תשובה לשאלה: כמה אבוקדו מומלץ לאכול ביום?

לפי הנתונים באתר משרד החקלאות בשנת 2014 צריכת אבוקדו עמדה על 5 ק"ג לנפש.
אבוקדו בגודל ממוצע שוקל 201 גרם ולכן מדובר בערך ב25 אבוקדו לשנה בכ3 גרם אבוקדו ליום – זה לא הרבה ובהחלט אפשר לאכול קצת יותר אבוקדו.
 
משרד החקלאות האמריקאי (FDA) מגדיר מנה אבוקדו כמנה שמשקלה 30 גרם (1 NLEA serving). שזה בעצם מנת אבוקדו שהצרכנים נוהגים לאכול בארוחה אחת.
לפי סקרים תזונתיים בארה"ב, מנת אבוקדו ממוצעת בקרב אנשים נחשבת כחצי אבוקדו שלם (כ68 גרם אבוקדו) – קישור מידע.
 
למה כדאי לאכול אבוקדו
אבוקדו זה מקור מזון מעולה לסיבים תזונתיים, ויטמין C, ויטמין K וחומצה פולית.
באבוקדו אחד שמשקלו 201 גרם יש 54% כמות הסיבים היומית המומלצת, 53% מהכמות  המומלצת של ויטמין קיי, 41% מהכמות המומלצת של חומצה פולית ו33% מהכמות היומית המומלצת של ויטמין C.
 
למה לא כדאי לאכול הרבה אבוקדו
מצד שני, חשוב לזכור שאבוקדו ביחס לירקות ופירות אחרים מכיל הרבה יותר קלוריות.
באבוקדו אחד יש 16% מסה"כ כמות הקלוריות היומית של אדם שתפריט התזונה שלו עומד על 2,000 קלוריות.
אם אתם צריכים 2,000 קלוריות ביום בכדי להשאר במשקל קבוע ותקין, הרי שתוספת של אבוקדו אחד ביום על התפריט הרגיל שלכם תגרום לכם לעלות במשקל בקצב של 1 קילו מיותר בכל 22 יום.
סיבה נוספת שבגללה לא כדאי לאכול יותר מידי אבוקדו היא בגלל יחס חומצות אומגה 3 ואומגה 6.
היחס המומלץ בין חומצות שומן אומגה 3 וחומצות שומן אומגה 6 הוא יחס של 1:1 (על כל גרם של אומגה 6 כדאי לצרוך גרם של אומגה 3) וכאשר בפועל בתזונה המערבית היחס בין חומצות השומן נע בין 15/1-16.7/1 לטובת חומצות 
שומן אומגה 6 (היחס בפועל איננו יחס רצוי) – ראה קישור.
צריכה מוגזמת של אבוקדו רק תגביר את היחס הרע לטובת חומצות שומן אומגה 6 משום שיחס החומצות באבוקדו הוא: 15/1 לטובת חומצת שומן אומגה 6.
יחס גבוה של חומצות שומן אומגה 6 לעומת אומגה 3 תורם למחלות רבות ואילו יחס נמוך יותר משפר את הבריאות.
לדוגמה יחס חומצות שומן אומגה 6 לאומגה 3 של 4/1 נמצא שמפחית את התמותה הכללית ב70%.
 
מקורות מידע נוספים