האם יש סוכר בעגבניה, האם יש בעגבניה סוכר?

שאלה

סוכר עגבניה

תשובה לשאלה: האם יש סוכר בעגבניה, האם יש בעגבניה סוכר?

כן, בעגבניה יש סוכר.
להלן מידע על כמות הסוכר בעגבניה:
100 גרם עגבניה: 2.63 גרם סוכר.
1 כוס עגבנית שרי (במשקל 149 גרם): 3.92 גרם סוכר.
1 כוס חתיכות עגבניה (במשקל 180 גרם): 4.73 גרם סוכר.
1 עגבניית שרי(במשקל 17 גרם): 0.45 גרם סוכר.
1 עגבניה גדולה(במשקל 182 גרם): 4.79 גרם סוכר.
1 עגבניה בגודל בינוני(במשקל 123 גרם): 3.23 גרם סוכר.
1 עגבניה בגודל קטן(במשקל 91 גרם): 2.39 גרם סוכר.
1 עגבניית תמר(במשקל 62 גרם): 1.63גרם סוכר.
כדאי לדעת שהמונח סוכר הוא שם כללי לסוג של פחמימות בעלות מבני גבישי וטעם מתוק.
מקובל לכנות בשם “סוכר” סוג של דו סוכר הנקרא סוכרוז. אולם, קיימים סוגים נוספים של סוכר כמו: גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, גלקטוז ועמילן.
הרכב הסוכרים שבעגבניה הוא כדלקמן (בגרמים):
סוכרוז: 0.00
גלוקוז (דקסטרוז): 1.25
פרוקטוז: 1.37
לקטוז: 0.00
מלטוז: 0.00
גלקטוז: 0.00
עמילן: 0.00
גלוקוז
גלוּקוֹז (באנגלית: Glucose) הוא חד-סוכר הנחשב כפחמימה הנפוצה והחשובה ביותר.
סוכר הגלוקוז נחשב לתרכובת המרכזית שמשמשת בתהליך הפקת האנרגיה ביצורים חיים.
פרוקטוז
הסוכר פרוקטוז (Fructose), נקרא גם סוכר פירות.
הפרוקטוז הוא חד-סוכר, הקיים במזונות רבים ומגוונים ומתפרק בגוף ליצירת אנרגיה או ליצירת מאגרי גליקוגן (רב סוכר המשמש כמאגר אנרגיה בגוף).
סוכר הפרוקטוז מתוק יותר מסוכרוז בכ-15-80%.
יכולת הספיגה של הפרוקטוז בגוף תלויה בהמצאות גלוקוז ולכן בהיעדר גלוקוז הפרוקטוז לא יספג בצורה טובה והעודפים שעוברים למעי עלולים לגרום לתופעות שליליות כמו: גזים, התייבשות, כאבי בטן, שלשולים וטחורים.
קיים קשר בין צריכת פרוקטוז, השמנת יתר ורמות LDL וטריגליצרידים גבוהות מן הרגיל.