האם יש חלבון בתפוח אדמה? האם יש בתפוח אדמה חלבונים?

שאלה

חלבון תפוח-אדמה

תשובה לשאלה: האם יש חלבון בתפוח אדמה? האם יש בתפוח אדמה חלבונים?

כן, בתפוח אדמה יש חלבון.
להלן כמות החלבון בתפוח אדמה לבן מבושל:
100 גרם תפוח אדמה מבושל: 2.1 גרם חלבון.
1 תפוח אדמה גדול (במשקל 299 גרם): 6.28 גרם חלבון.
1 תפוח אדמה בינוני (במשקל 173 גרם): 3.63 גרם חלבון.
1 תפוח אדמה קטן (במשקל 138 גרם): 2.9 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם תפוח אדמה מבושל מהווה כ4.2% מסה”כ כמות החלבון המומלצת %DV.
כמות החלבון היומית הנחוצה לפי הRDA נקבעה על 50 גרם חלבון ליום עבור מבוגרים וילדים מעל גיל 4 שנים (קישור למקור).
חשוב לדעת שבחלבונים הפרמטר העיקרי הוא לא כמות החלבון אלא איכותו.
חלבון באיכות גבוהה הוא חלבון שהרכב חומצות האמינו שלו תואם כמה שיותר להרכב חומצות האמינו שגופנו צריך (חלבונים בנויים מחומצות אמינו).
לכל מזון יש ציון איכות חלבון לפי הרכב חומצות האמינו שלו.
ציון האיכות של תפוח אדמה מבושל הוא: 83.
לשם השוואה ציון איכות החלבון של ביצה שנחשבת כמקור איכותי לחלבון הוא: 136.
ואם רוצים להשוות עם מקור חלבון צמחוני מעולה כמו סויה, אז ציון איכות החלבון של פולי סויה הוא: 118.
*חשוב לדעת שציון איכות החלבון שמתייחס להרכב חומצות האמינו הוא לא הפרמטר היחידי שמודד את איכות החלבון. יש פרמטרים אחרים שבודקים גם את יעילות ספיגת החלבון בגוף לאחר אכילתו וזה פרמטר יותר איכותי לאיכות החלבון.
מקור מידע: קישור