האם יש חומרים משמרים בקופסאות שימורים?

שאלה


אמרו לי שמזון המאוחסן בקופסאות שימורים אין חומרים משמרים האם זה נכון?

תשובה לשאלה: האם יש חומרים משמרים בקופסאות שימורים?


 



זה נכון, בדרך כלל אין חומר משמר במזון המאוחסן בקופסאת שימורים.



העקרון של שמירת מזון בקופסאות שימורים ללא שימוש בחומר משמר הוא ע”י אחסון המזון בקופסא אטומה באופן הרמטי לחלוטין כך שלא תתאפשר כניסה של חומרים מזהמים כמו חיידקים.



לאחר שהמזון נמצא בקופסא האטומה מחממים אותו לטמפרטורה של כ121 מעלות צלזיוס בכדי לחסל את החיידקים שנמצאים במוצר.



כך נוצר מוצר נקי מחיידקים והוא נמצא במיכל הרמטי שלא מאפשר לחיידקים חדשים להכנס למזון.



שימורים של מזונות כמו: ירקות, בשר, בשר עוף, מאכלי ים ומוצרי חלב מבשלים בלחץ. 



מזונות יותר חומציים כמו פירות, ירקות מוחמצים ומאכלים שהוסיפו להם חומצה לא מבשלים בלחץ.



 



 



מעניין: הידעת ששיטת שימור המזון בקופסאות שימורים הומצאה ע”י הקונדיטור ניקולא אפר (Nicolas Appert) לאחר שממשלת נפוליאון הציעה פרס של  12,000 פרנק צרפתי לאדם אשר ימציא דרך שימור יעילה וזולה לשמר כמויות גדולות של מזון, לצורכי הצבא הצרפתי בזמן במסעות. 



בתחילה המזון אוחסן בוואקום במיכלי זכוכית הרמטים, אך בגלל חוסר עמידותם הם הוחלפו בקופסאות פח או ברזל.



 



ההיסטוריה של תעשיית המזון בקופסאות שימורים



https://www.youtube.com/watch?v=5F_LQr8XKII



 



 



מקור: ויקיפדיה