האם ברסק עגבניות יש סוכר, האם יש ברסק עגבניות סוכר?

שאלה

סוכר רסק-עגבניות

תשובה לשאלה: האם ברסק עגבניות יש סוכר, האם יש ברסק עגבניות סוכר?

כן, ברסק עגבניות יש סוכר.
להלן מידע על כמות הסוכר ברסק עגבניות:
100 גרם רסק עגבניות: 12.18 גרם סוכר.
רבע כוס רסק עגבניות (במשקל 66 גרם): 8.04 גרם סוכר.
1 כוס רסק עגבניות (במשקל 262גרם): 31.91 גרם סוכר.
1 כף רסק עגבניות (במשקל 16 גרם): 1.95 גרם סוכר.
כדאי לדעת שהמונח סוכר הוא שם כללי לסוג של פחמימות בעלות מבני גבישי וטעם מתוק.
מקובל לכנות בשם “סוכר” סוג של דו סוכר הנקרא סוכרוז. אולם, קיימים סוגים נוספים של סוכר כמו: גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, גלקטוז ועמילן.
הרכב הסוכרים שברסק עגבניות הוא כדלקמן (בגרמים):
סוכרוז: 0.30
גלוקוז (דקסטרוז): 5.75
פרוקטוז: 5.85
לקטוז: 0.00
מלטוז: 0.28
גלקטוז: 0.00
עמילן: 0.22
סוכרוז
הסוכרוז (Sucrose) הנקרא גם סוכר לבן הוא דו-סוכר, המהווה מרכיב עיקרי בקנה סוכר ובסלק סוכר.
את הסוכר הלבן שאנו מוסיפים למזון מכינים באמצעות מיצוי, ניקוי וגיבוש של הסוכרוז שבקנה סוכר או בסלק סוכר.
כל מולקולה של סוכרוז מורכבת מגלוקוז ופרוקטוז.
לסוכרוז השפעות שליליות רבות על בריאות האדם, צריכה מרובה של סוכרוז יכולה לפגום בשיניים (עששת) והוא קשור גם לעודף משקל.
כמות גבוהה של סוכרוז בדם גורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם ובסופו של דבר עשויה לגרום לעלייה בלחץ הדם.
גלוקוז
גלוּקוֹז (באנגלית: Glucose) הוא חד-סוכר הנחשב כפחמימה הנפוצה והחשובה ביותר.
סוכר הגלוקוז נחשב לתרכובת המרכזית שמשמשת בתהליך הפקת האנרגיה ביצורים חיים.
פרוקטוז
הסוכר פרוקטוז (Fructose), נקרא גם סוכר פירות.
הפרוקטוז הוא חד-סוכר, הקיים במזונות רבים ומגוונים ומתפרק בגוף ליצירת אנרגיה או ליצירת מאגרי גליקוגן (רב סוכר המשמש כמאגר אנרגיה בגוף).
סוכר הפרוקטוז מתוק יותר מסוכרוז בכ-15-80%.
יכולת הספיגה של הפרוקטוז בגוף תלויה בהמצאות גלוקוז ולכן בהיעדר גלוקוז הפרוקטוז לא יספג בצורה טובה והעודפים שעוברים למעי עלולים לגרום לתופעות שליליות כמו: גזים, התייבשות, כאבי בטן, שלשולים וטחורים.
קיים קשר בין צריכת פרוקטוז, השמנת יתר ורמות LDL וטריגליצרידים גבוהות מן הרגיל.
מלטוז
מלטוז (maltose) הקרוי גם סוכר לתת הוא דו-סוכר המורכב משתי מולקולות גלוקוז.
סוכר המלטוז נוצר בגוף האדם מתוצרי העיכול של עמילן וגליקוגן שמקורם בדגנים.
עמילן
עמילן הוא רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז (פולימר).
העמילן משמש כמקור אנרגיה ומרבית העמילן בתזונת האדם מקורו בדגנים כמו: חיטה, שיפון, שיבולת שועל ובשורשים אכילים כמו תפוחי אדמה ועוד.