שאלה
חלבון כבדתשובה לשאלה: האם בכבד יש חלבון? האם יש בכבד חלבונים?
כן בכבד יש חלבון.
כמות החלבון תלויה משתנה בין סוגי הכבד השונים. לאיזה כבד התכוונת? של כבד עוף, כבד בקר או אולי כבד אווז?
בהנחה שהתכוונת לכבד בקר אז להלן הנתונים בכבד בקר מבושל:
100 גרם כבד בקר: 26.52 גרם חלבון.
1 חתיכת כבד בקר (במשקל 81 גרם): 21.48 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם כבד בקר מהווה כ53.04% מסה"כ כמות החלבון המומלצת %DV.
כמות החלבון היומית הנחוצה לפי הRDA נקבעה על 50 גרם חלבון ליום עבור מבוגרים וילדים מעל גיל 4 שנים (קישור למקור).
חשוב לדעת שבחלבונים הפרמטר העיקרי הוא לא כמות החלבון אלא איכותו.
חלבון באיכות גבוהה הוא חלבון שהרכב חומצות האמינו שלו תואם כמה שיותר להרכב חומצות האמינו שגופנו צריך (חלבונים בנויים מחומצות אמינו).
לכל מזון יש ציון איכות חלבון לפי הרכב חומצות האמינו שלו.
ציון האיכות של כבד בקר מבושל הוא: 151.
לשם השוואה ציון איכות החלבון של ביצה שנחשבת כמקור איכותי לחלבון הוא: 136.
ואם רוצים להשוות עם מקור חלבון צמחוני מעולה כמו סויה, אז ציון איכות החלבון של פולי סויה הוא: 118.
*חשוב לדעת שציון איכות החלבון שמתייחס להרכב חומצות האמינו הוא לא הפרמטר היחידי שמודד את איכות החלבון. יש פרמטרים אחרים שבודקים גם את יעילות ספיגת החלבון בגוף לאחר אכילתו וזה פרמטר יותר איכותי לאיכות החלבון.