האם ביין יבש יש סוכר, האם יש ביין יבש סוכר?

שאלה

סוכר יין-יבש

תשובה לשאלה: האם ביין יבש יש סוכר, האם יש ביין יבש סוכר?

כן, ביין יבש יש סוכר. כמות הסוכר ביין יבש היא קטנה.
להלן מידע על כמות הסוכר ביין יבש:
100 גרם יין יבש: 1.09 גרם סוכר.
1 כוס יין יבש (במשקל 103 גרם): 1.12 גרם סוכר.
ביין יבש יש יותר סוכר מאשר ביין אדום.
ב100 גרם יין אדום יש 0.62 גרם סוכר לעומת 1.09 גרם שב100 גרם יין יבש.
כדאי לדעת שהמונח סוכר הוא שם כללי לסוג של פחמימות בעלות מבני גבישי וטעם מתוק.
מקובל לכנות בשם “סוכר” סוג של דו סוכר הנקרא סוכרוז. אולם, קיימים סוגים נוספים של סוכר כמו: גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, גלקטוז ועמילן.
הרכב הסוכרים שביין יבש הוא כדלקמן (בגרמים):
סוכרוז: 0.00
גלוקוז (דקסטרוז): 0.58
פרוקטוז: 0.47
מלטוז: 0.10
גלוקוז
גלוּקוֹז (באנגלית: Glucose) הוא חד-סוכר הנחשב כפחמימה הנפוצה והחשובה ביותר.
סוכר הגלוקוז נחשב לתרכובת המרכזית שמשמשת בתהליך הפקת האנרגיה ביצורים חיים.
פרוקטוז
הסוכר פרוקטוז (Fructose), נקרא גם סוכר פירות.
הפרוקטוז הוא חד-סוכר, הקיים במזונות רבים ומגוונים ומתפרק בגוף ליצירת אנרגיה או ליצירת מאגרי גליקוגן (רב סוכר המשמש כמאגר אנרגיה בגוף).
סוכר הפרוקטוז מתוק יותר מסוכרוז בכ-15-80%.
יכולת הספיגה של הפרוקטוז בגוף תלויה בהמצאות גלוקוז ולכן בהיעדר גלוקוז הפרוקטוז לא יספג בצורה טובה והעודפים שעוברים למעי עלולים לגרום לתופעות שליליות כמו: גזים, התייבשות, כאבי בטן, שלשולים וטחורים.
קיים קשר בין צריכת פרוקטוז, השמנת יתר ורמות LDL וטריגליצרידים גבוהות מן הרגיל.