האם בבוטנים יש סוכר, האם יש בבוטנים סוכר?

שאלה

סוכר בוטנים

תשובה לשאלה: האם בבוטנים יש סוכר, האם יש בבוטנים סוכר?

כן, בבוטנים יש סוכר.
להלן מידע על כמות הסוכר בבוטנים קלויים:
100 גרם בוטנים: 4.90 גרם סוכר.
1 בוטן (במשקל 1 גרם): 0.05 גרם סוכר.
כדאי לדעת שהמונח סוכר הוא שם כללי לסוג של פחמימות בעלות מבני גבישי וטעם מתוק.
מקובל לכנות בשם “סוכר” סוג של דו סוכר הנקרא סוכרוז. אולם, קיימים סוגים נוספים של סוכר כמו: גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, גלקטוז ועמילן.
הרכב הסוכרים שבבוטנים הוא כדלקמן (בגרמים):
סוכרוז: 4.90
גלוקוז (דקסטרוז): 0.00
פרוקטוז: 0.00
לקטוז: 0.00
מלטוז: 0.00
גלקטוז: 0.00
עמילן: 4.39
סוכרוז
הסוכרוז (Sucrose) הנקרא גם סוכר לבן הוא דו-סוכר, המהווה מרכיב עיקרי בקנה סוכר ובסלק סוכר.
את הסוכר הלבן שאנו מוסיפים למזון מכינים באמצעות מיצוי, ניקוי וגיבוש של הסוכרוז שבקנה סוכר או בסלק סוכר.
כל מולקולה של סוכרוז מורכבת מגלוקוז ופרוקטוז.
לסוכרוז השפעות שליליות רבות על בריאות האדם, צריכה מרובה של סוכרוז יכולה לפגום בשיניים (עששת) והוא קשור גם לעודף משקל.
כמות גבוהה של סוכרוז בדם גורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם ובסופו של דבר עשויה לגרום לעלייה בלחץ הדם.
עמילן
עמילן הוא רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז (פולימר).
העמילן משמש כמקור אנרגיה ומרבית העמילן בתזונת האדם מקורו בדגנים כמו: חיטה, שיפון, שיבולת שועל ובשורשים אכילים כמו תפוחי אדמה ועוד.