האם באבוקדו יש סוכר, האם יש באבוקדו סוכר?

שאלה

סוכר אבוקדו

תשובה לשאלה: האם באבוקדו יש סוכר, האם יש באבוקדו סוכר?

כן, באבוקדו יש מעט סוכר.
להלן מידע על כמות הסוכר באבוקדו:
100 גרם אבוקדו: 0.66 גרם סוכר.
1 כוס קוביות אבוקדו (במשקל 150 גרם): 0.99 גרם סוכר.
1 כוס מחית אבוקדו (במשקל 230 גרם): 1.52 גרם סוכר.
1 כוס חתיכות אבוקדו (במשקל 146גרם): 0.96 גרם סוכר.
כדאי לדעת שהמונח סוכר הוא שם כללי לסוג של פחמימות בעלות מבני גבישי וטעם מתוק.
מקובל לכנות בשם “סוכר” סוג של דו סוכר הנקרא סוכרוז. אולם, קיימים סוגים נוספים של סוכר כמו: גלוקוז, פרוקטוז, לקטוז, מלטוז, גלקטוז ועמילן.
הרכב הסוכרים שבאבוקדו הוא כדלקמן (בגרמים):
סוכרוז: 0.06
גלוקוז (דקסטרוז): 0.37
פרוקטוז: 0.12
לקטוז: 0.00
מלטוז: 0.00
גלקטוז: 0.10
עמילן: 0.11
סוכרוז
הסוכרוז (Sucrose) הנקרא גם סוכר לבן הוא דו-סוכר, המהווה מרכיב עיקרי בקנה סוכר ובסלק סוכר.
את הסוכר הלבן שאנו מוסיפים למזון מכינים באמצעות מיצוי, ניקוי וגיבוש של הסוכרוז שבקנה סוכר או בסלק סוכר.
כל מולקולה של סוכרוז מורכבת מגלוקוז ופרוקטוז.
לסוכרוז השפעות שליליות רבות על בריאות האדם, צריכה מרובה של סוכרוז יכולה לפגום בשיניים (עששת) והוא קשור גם לעודף משקל.
כמות גבוהה של סוכרוז בדם גורמת לעלייה ברמת הסוכר בדם ובסופו של דבר עשויה לגרום לעלייה בלחץ הדם.
גלוקוז
גלוּקוֹז (באנגלית: Glucose) הוא חד-סוכר הנחשב כפחמימה הנפוצה והחשובה ביותר.
סוכר הגלוקוז נחשב לתרכובת המרכזית שמשמשת בתהליך הפקת האנרגיה ביצורים חיים.
פרוקטוז
הסוכר פרוקטוז (Fructose), נקרא גם סוכר פירות.
הפרוקטוז הוא חד-סוכר, הקיים במזונות רבים ומגוונים ומתפרק בגוף ליצירת אנרגיה או ליצירת מאגרי גליקוגן (רב סוכר המשמש כמאגר אנרגיה בגוף).
סוכר הפרוקטוז מתוק יותר מסוכרוז בכ-15-80%.
יכולת הספיגה של הפרוקטוז בגוף תלויה בהמצאות גלוקוז ולכן בהיעדר גלוקוז הפרוקטוז לא יספג בצורה טובה והעודפים שעוברים למעי עלולים לגרום לתופעות שליליות כמו: גזים, התייבשות, כאבי בטן, שלשולים וטחורים.
קיים קשר בין צריכת פרוקטוז, השמנת יתר ורמות LDL וטריגליצרידים גבוהות מן הרגיל.
גלקטוז
גלקטוז הוא חד-סוכר המצוי בפירות חמוצים כגון: אננס, תפוז, שזיף, חמוציות ועוד ובירקות שורש כמו: בצל, לוף וסלק סוכר ובחלק ממוצרי החלב ובסוגי מסטיקים שונים.
הגלקטוז ביחד עם הגלוקוז מרכיבים את הדו סוכר – לקטוז.
עמילן
עמילן הוא רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז (פולימר).
העמילן משמש כמקור אנרגיה ומרבית העמילן בתזונת האדם מקורו בדגנים כמו: חיטה, שיפון, שיבולת שועל ובשורשים אכילים כמו תפוחי אדמה ועוד.