שאלה
שמעתי שיש דבר כזה תחליף סוכר שיש בו חצי מכמות הקלוריות שבסוכר והוא נקרא קסיליטול.
הבנתי שאפשר לקנות גם אבקת קסיליטול כך שאפשר להשתמש באבקה גם כסוכר לקפה וגם לאפייה. האם זה נכון?
מה זה בדיוק קסילטול, ממה הוא עשוי, האם זה בריא להשתמש בו ואיפה אפשר לקנות?
תודה
תשובה לשאלה: אבקת קסיליטול, מה זה סוכר קסיליטול?
הקסיליטול הוא ממתיק שעשוי מסוכר כוהלי.
סוכרים כוהליים הם מרכיבים שמצויים באופן טבעי בכמויות קטנות בירקות ופירות שונים.
סוכר כוהלי הוא צורה אלכוהולית של סוכר רגיל וקיימים סוכרים אלכוהולים עבור סוכרים שונים כדוגמת: סורביטול שנגזר מגלוקוז או לקטיטול שנגזר מלקטוז ועוד.
סוכר כוהלי לא נספג היטב במערכת העיכול ולכן הגוף לא סופג אותו בשלמותו וגם אין להם השפעה מהיר על רמת הסוכר בדם (אינדקס גליקמי נמוך).
בקסיליטול יש רק 2.4 קלוריות לגרם לעומת 3.8 קלוריות לגרם של סוכר רגיל.
הקסיליטול מצד אחד בריא יותר מסוכר (סוכר זה בכלל לא בריא) כי הוא מכיל פחות קלוריות, לא גורם לעליה מהירה בזרם הדם ונחשב כבריא לשיניים (מחקרים הראו שלעיסת מסטיק המומתק בקסיליטול גורמת לפחות חורים בשיניים).
מצד שני, לא מומלץ להגזים בצריכה שלו משום שהוא עשוי לגרום לתופעות לוואי כמו נפיחות, גזים ושילשולים.
אפשר למצוא מוצרים עם קסיליטול בחנויות טבע שונות. וכן יש אבקת קסיליטול שאפשר להשתמש בה בכדי להמתיק משקאות וגם לאפיה.
רק חשוב לדעת שבגלל שהשמרים לא מסוגלים לעכל את הקסיליטול אז לא לסמוך על כך שתהיה תפיחה טובה אם אופים לחם עם קסיליטול במקום סוכר.
החנות שאני מעדיף לקנות בה היא אייהרב.
חנות אינטרנטית בינלאומית של מוצרי בריאות במחירים הרבה יותר נמוכים מבארץ.
דף מוצרים עם קסיליטול – קישור לחנות.