כמה קלוריות אכלו בשואה?

שאלה

מי יכול לומר לי כמה קלוריות אכלו בשואה?

תשובה לשאלה: כמה קלוריות אכלו בשואה?

כמות הקלוריות שצרכו היהודים בשואה כמובן שהשתנתה ממצב למצב.
להלן מספר נתונים לגביי צריכת מזון בשואה מאתר שעוסק בחקר השואה.
כמות הקלוריות היומית שנצרכה באושוויץ נעה בין 1250 – 1400 קלוריות (קישור מידע).
כמות הקלוריות היומית שהוקצבה ליהודים בגטו וורשה עמדה על כ181 קלוריות (קישור מידע), קישור נוסף)
כמות הקלוריות היומית שהוקצבה לאסירים רגילים בגטו לודז עמדה על 1800 קלוריות ולאחר מכן באמצע 1942 פחתה ל600 קלוריות (קישור מידע).
כמות הקלוריות היומית שהוקצבה במחנה הריכוז מיידנק היתה נמוכה מ1000 קלוריות (קישור מידע)
במחנה הריכוז שטוטהוף קיבלו רק 1,000 קלוריות ליום (ראה קישור).
לפי אתר יד ושם בגטו בודפשט נתנו הגרמנים ליהודים 700-800 קלוריות ליום (אולם בעזרת סיוע חוץ הצליחו להביא להקצבה של 931 קלוריות ביום לילדים ו1355 קלוריות לחולים – קישור מידע.
לפי אתר יד ושם כתוב כי במחנה הריכוז אושוויץ קיבלו בפועל הקצבה של 1,300 קלוריות לאסיר ו1700 קלוריות לאסיר שהועסק בעבודה קשה.
ארוחת בוקר של האסירים באושוויץ כללה רק תחליף קפה או תה ללא כל ממתיק.
"ארוחת הצהרים" הסתכמה בכ- 1 ליטר מרק שהיה לרוב מלוכלך ומצחין, עשוי מלפת ותפוחי אדמה. לעיתים כלל המרק גם כמה חתיכות בשר.
לארוחת ערב קיבלו האסירים כרבע כיכר לחם (כ- 300 גרם) וחתיכת מרגרינה (עשירית או אחד חלקי שנים-עשר החבילה), ובימים שבהם לא חולקה מרגרינה – 30 גרם נקניק. פעמיים בשבוע חולקה כפית ריבת סלק. תוספות לחם ונקניק שאמורות היו להינתן פעמיים בשבוע – לא תמיד ניתנו.
כמו כן, חשוב להבין שחלק מבעלי התפקידים במחנה נהגו לגנוב את המזונות היקרים יותר, כמו לחם, סוכר, בשר ומרגרינה. לאסירים הותירו את המזון הרקוב וחסר הערך התזונתי.
קישור מידע