Close Sidebar

אנו מאמינים בתשובות:

מדויקות

פשוטות

מהימנות

מעניינות

לפעמים מצחיקות

ובלי ברבורים!

0 הצבעות
מי יודע כמה חלבון יש בסלק, כמה חלבונים יש בסלק? כמה גרם חלבון ב100 גרם או בכל כמות אחרת?
שאלה נשאלה ב- בקטגוריית מזון על ידי (800 נקודות)

תשובה 1

0 הצבעות
בסלק מבושל יש 1.68 גרם חלבון ל100 גרם.
כמות החלבון בסלק מהווה כ-%15.2 מסה"כ הקלוריות שיש בסלק.
 
פירוט כמות החלבון בכמויות שונות של סלק:
חצי כוס חתיכות סלק מבושל (במשקל 85 גרם): 1.43 גרם חלבון.
2 ראשי סלק מבושל (במשקל 100 גרם): 1.68 גרם חלבון.
כמות החלבון שב100 גרם סלק מהווה כ-%3.3 מסה"כ כמות החלבון המומלצת לפי %DV. כמות החלבון הנחוצה לפי הRDA עומדת על 50 גרם חלבון ליום - קישור למקור.
 
ציון איכות החלבון
כאשר בוחנים את תרומתו של מזון כזה או אחר לאספקת החלבונים לגוף, צריך להתייחס לא רק לכמות אלא גם לאיכות.
קיימות מספר שיטות להערכת איכות החלבון.
אחת השיטות היא לבדוק האם קיימת התאמה בין הרכב חומצות האמינו במזון לבין הרכב חומצות האמינו שגוף האדם צריך.
חומצות האמינו הן אבני הבניין של החלבונים, גוף האדם צורך חלבונים מפרק אותם לחומצות אמינו ולאחר מכן בונה מהן את החלבונים שדרושים לו.
על בסיס רמת ההתאמה מחשבים לכל מזון ציון לפי איכות החלבון.
ציון האיכות של חלבון הסלק הוא: 70 (ציון גבוה מ100 מצביע על חלבון מלא ואיכותי).
ציון האיכות מראה כי החלבון בסלק איננו שלם ובאיכות בינונית.
חשוב לדעת, כי גם אם מזון מסויים חסר בחומצת אמינו כלשהי, הרי שניתן להשלים חומצת אמינו זו ממקור מזון אחר ואז החלבון המתקבל הוא שלם יותר.
 
הרכב חומצות האמינו שב100 גרם סלק:
Tryptophan - טריפטופן: 0.020 גרם.
Threonine - תראונין: 0.049 גרם.
Isoleucine - איזולאוצין: 0.050 גרם.
Leucine - לאוצין: 0.071 גרם.
Lysine - ליזין: 0.060 גרם.
Methionine - מתיונין: 0.019 גרם.
Cystine - ציסטאין: 0.020 גרם.
Phenylalanine - פנילאלנין: 0.048 גרם.
Tyrosine - טירוזין: 0.040 גרם.
Valine - ולין: 0.059 גרם.
Arginine - ארגינין: 0.044 גרם.
Histidine - היסטידין: 0.022 גרם.
Alanine - אלאנין: 0.063 גרם.
Aspartic acid - חומצה אספרטית: 0.121 גרם.
Glutamic acid - חומצה גלוטמית: 0.446 גרם.
Glycine - גליצין: 0.033 גרם.
Proline - פרולין: 0.043 גרם.
Serine - סרין: 0.062 גרם.
 
מזון מן החי הוא בדרך כלל מקור טוב לחלבון איכותי ולעומת זאת איכות החלבון ממזון צמחי היא בדרך כלל נמוכה יותר.
להלן רשימה של מזונות מן הצומח המכילים כמות מכובדת של חלבון ו/או שציון האיכות של החלבון שלהם הוא גבוה.
 
רשימת מקורות חלבון איכותי ממזון צמחי (כמות חלבון ל100 גרם מזון):
פולי סויה מבושלים: 16.6 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 118.
זרעי צ'יה מיובשים: 15.6 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 115.
טופו: 12.7 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 106.
גרגירי חומוס מבושלים: 8.9 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 106.
קינואה מבושלת: 4.4 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 106.
תרד טרי: 2.9 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 119.
ברוקולי מבושל: 2.4 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 112.
זרעי פרג: 18 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 104.
אדממה מבושלת: 10.9 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 93.
אבקת קקאו: 19.6 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 90.
שעועית מבושלת: 8.7 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 89.
זרעי חמניות מיובשים: 20.8 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 88.
עדשים מובשלים: 9 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 86.
אפונה ירוקה מבושלת: 5.4 גרם חלבון - ציון חומצות אמינו: 86.
 
מידע נוסף
קיימות שיטות נוספות להערכת איכות החלבון במזון המעריכות את איכות החלבון לא רק באמצעות כמות והרכב חומצות האמינו אלא גם באמצעות איכות הספיגה של החלבון בגוף.
שיטה כזו נקראת PDCAAS - Protein digestibility-corrected amino acid score, מידע נוסף אפשר לראות בקישור הזה
קישור מידע: Beets, cooked, boiled, drained
נתקבלה תשובה על ידי (227k נקודות)
כל הזכויות שמורות לאתר למה כמה
...